Parilla/PDB Power

Idag visade våra förare åter igen att dom har grym fart. 

På KCV i Lidköping var vi snabbast i 3 utav dom fyra klasser där vi hade förare. Oscar Andreasson var outstanding snabbast i J60. Oscar var snabbast i båda kvalheaten och finalen med sin Falcon kart/Parilla (2016) kombination. Han slutade som 3:a i finalen efter att varit i ledning flera gånger. Oliver Bergström var dagens stora utropstecken i Junior125  Han var snabbast i båda sina kvalheat och i finalen, där han tyvärr blev avskickad när han låg 2:a i sista kurvan. Den som lyckades bästa av alla var Kalle Åstrand som vann allt  under hela dagen med i Senior125 med sin Gillard/IameX30 kombination. Även i Norrlandcupen var det en outstanding seger. Den bedriften stod Petter Fahlman för genom att vinna i J60 med sin Falcon kart/Parilla (2016), 2:a blev Wilma Lindberg med PDB kart Parilla (2016)

Kalle visade styrka

RMC4 i Västerås är avklarad, och Kalle Åstrand visade att han tillhör Sverige eliten i Rotax Senior. Kalle slutade som tvåa i finalen efter att startat ifrån sjätte plats. Tyvärr blev Kalle kvar några varv efter en ”tokstängande” Rasmus Fridell, men Kalle ”lurade upp honom på läktaren” och kunde jaga vidare, denna gången det gick inte komma ikapp den ohotade segraren Jesper Sjöberg. 

SM 2015 med pallplatser

  

Kalle Åstrand tog hem PDB Racing  Sweden’s första pallplats genom  bli trea i Junior125. Alexander Jeppsson blev 4:a, Anthon Caldana 10:a, Jonathan Melander13::de och Emil Johannesson fick tyvärr motorstopp på första varvet.  

 

I KZ2 lyckades inte Viktor Öberg med  ta sitt fjärde SM men det blev en 3:de plats efter en mycket jämn final. Simon Sundahl blev 18:de, Freddie Carlsson & Kim Karlsson fick tyvärr stopp på första varvet. 

I J60 var det tyvärr stolpe ut för våra förare som stod vid sidan om i var och varannan kurva. Bäst lyckades Theo Wernersson som blev 8:a efter att startat i sista ledet ((30:de) efter stopp i förfinalen. Theo hade även näst snabbaste varvtider i finalen. Norton Andreasson som kör vårt ”grymma” chassie i J:60 var hela tävlingen även han med och presterade topp tider, Norton slutade som 7:a i finalen. 

I KFJ hade våra förare det mycket tufft på träningen, då dom var ca: 1 sec. efter dom snabbaste. Men efter att blivit bättre på att klara av körning på riktigt bra fäste och bra arbete av mekanikerna, var dom inom räckhåll för pallen då dom saknade endast någon tiondel. Tyvärr så blev det en startkrasch för Alfred Nilsson som startade 7:a och Joel Jern slutade på 10:de plats. Nu laddar vi batterierna några veckor för att komma tillbaka ännu starkare i Lidköping Open. Tack för din körning och bra mekning.